De woning verduurzamen, enkele tips

Wie energiezuinig woont, lacht later om de energierekening, want die smelt als het ware als sneeuw voor de zon. Daarbij doet u ook nog eens iets goed, want het is bovendien van grote meerwaarde voor ons milieu. Daarbij stijgt de waarde van uw woning en soms komt u bovendien in aanmerking voor een subsidie van de overheid. Ja, ja verduurzamen is hot! We geven u graag enkele tips om de woning te verduurzamen:

  • Laat vloerverwarming aanleggen. Dat is een duurzame maatregel die ervoor zorgt dat et huis op een energievriendelijke manier wordt verwarmd. De kosten hiervoor vallen mee. De woning kan vervolgens via groene stroom of via zonnepanelen CO2-neutraal verwarmd worden. Wanneer u vloerverwarming laat infrezen, kan de oude vloer blijven liggen.
  • Kies voor isolerend glas. HR+++-glas is het zogeheten driedubbelglas. Dit levert een hoog rendement op. Dit glas verdient zichzelf bovendien razendsnel terug, omdat het nog beter isoleert dan dubbel glas.
  • Een geïsoleerd dak zorgt ervoor dat warmte binnenshuis blijft én dat de stookkosten lager uitvallen. Een win-win situatie dus!
  • Oudere woningen hebben geen geïsoleerde gevels en dat is merkbaar. De centrale verwarming draait volop wanneer het aan spouwmuurisolatie ontbreekt. Betreft een lage investering, verhoogt de waarde van de woning en vermindert de stookkosten.
  • Laat een warmte terugwin unit installeren. Zo is er altijd frisse lucht in de woning en worden stookkosten minder.
  • Zorg dat er nergens naden en kieren zijn die voor toch zorgen, laat deze professioneel dichten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw woning? Neem gerust contact met ons op.