Buitenmuren stucen, doen!

Heeft u er ooit over nagedacht om uw woning een andere uitstraling te geven? Dat kan bijvoorbeeld door de buitenmuren te laten stucen. Gestucte buitenmuren ogen niet alleen strak en fris, maar bieden bovendien tal van voordelen. Het stucen en isoleren van de gevels, scheel stookkosten en dempt geluid dat van buiten komt. Ook worden de muren waterdicht gemaakt en beschermd tegen allerlei weersinvloeden.

Voor deze klus is niet altijd een vergunning nodig. Dat verschilt per gemeente. Door de buitenmuren te stucen verandert het aangezicht en dat is iets waar de gemeente op let. De praktijk leert dat de meeste gemeentes deze vergunningen makkelijk afgeven. Vooraf even checken dus!

Voor het stucen van de gevel zijn er verschillende mogelijkheden en kleuren voor de afwering zoals glad stucen, pleisterwerk, spachtelputz of grof stucwerk. Het buitenstucwerk kan zowel op een betonnen, bakstenen of stenen buitenmuur aangebracht worden. Afhankelijk van de conditie van de muren, wordt er een gunstige prijs gemaakt.

Wat betreft het laten stucen van de buitenmuren wordt het beste resultaat bereikt als het tussen de 10 en 25 graden is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.