Scheve muren of plafonds? Raapwerk biedt dé oplossing

Een beschadigd of scheef plafond is niet prettig om naar te kijken. Datzelfde geldt voor beschadigde of scheve muren. Maar, gelukkig is hier iets aan te doen. Ons advies: ‘raapwerk’. Raapwerk houdt in dat ruwe wanden en plafonds, door middel van een dikke laag gipsmortel of specie, waterpas worden gemaakt.

Een raapwerk laag is tussen 5 millimeter en 5 centimeter dik. U kunt het zien als een soort van ‘dikke pleister’. Deze wordt vakkundig aangebracht op zeer ruwe ondergronden zoals metselwerk. Muren waar eerst tegels op hebben gezeten, tonen niet egaal nadat deze worden verwijderd. Door raapwerk toe te passen, worden deze wanden weer glad en egaal.

Raapwerk kan zowel cementgebonden als gips gebonden worden aangebracht en leent zich onder andere perfect voor het vervangen van een keuken of badkamer, bij het verwijderen van een tegelmuur, voor vochtige ruimtes en om bepaalde rondingen te creëren (togen, trapopgangen of openhaarden).

Nadat raapwerk is aangebracht, dient het vervolgens netjes afgewerkt te worden voor een streeploos eindresultaat. Tot slot: zelf klussen kan, maar goed raapwerk met garantie, vereist de kundige hand van een ervaren vakman. Uiteraard voorzien wij u graag van advies en eventueel een offerte.