Lente, dat betekent: de kozijnen aanpakken!

Het word lente deze maand! De zon laat zichzelf vaker en langer zien. Iedereen gaat er weer op uit… en vaak ziet men dan dat het schilderwerk aan een nieuwe laag verf toe is! Ofwel wilt u kiezen voor nieuwe kunststof of houten kozijnen.

In de lente nemen we vaak onze woning van binnen en van buiten flink onder handen. Opruimen, vernieuwen, het komt allemaal aan bod. Voor het opknappen of vervangen van uw kozijnen is het nu de beste tijd van het jaar. Dan kunt er de hele zomer van genieten! Ook biedt het tal van voordelen. Alles ziet er strak en netjes uit en de waarde blijft op peil of wordt meer. Bovendien is de woning beschermd tegen de minder gunstige jaargetijden waarin we te maken hebben met regen, storm en hagel.

Als u uw kozijnen laat vervangen door kunststof kozijnen heeft u er ten minste 20 jaar en vaak veel langer geen onderhoud meer aan. De gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen is 40 jaar.

Natuurlijk kunt u zelf de kwast pakken, maar realiseer u wel dat goed schilderen absolute vakmanschap vereist. Bij ons kunt u terecht voor het laten schilderen van zowel uw woning als uw bedrijfspand. Wanneer het schilderwerk vakkundig wordt aangepakt, heeft u er de komende vijf tot zeven jaar gen omkijken naar. Houtrot wordt vervangen en voor u het weet oogt het pand weer als NIEUW.

Onze professionals weten precies welke materialen ze dienen te gebruiken en hoe de ondergrond dient te worden behandeld. Bij woningen ouder dan twee jaar valt u bovendien in een laag btw-tarief van 9%. Dit tarief is alleen voor de arbeid die uitgevoerd wordt en niet voor het materiaal. Vanaf 1 januari 2019 is dit lage btw-tarief ingegaan.